Monday, March 7, 2016

Πανηγύρι Ενορίας Προφήτη Ηλία Νόργουντ

Tο περασμένο Σάββατο 5 Μαρτίου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Ελληνικής Ορθόδοξης ενορίας και κοινότητος Προφήτου Ηλίου Norwood, Νοτίου Αυστραλίας και με συμμετοχή πολλών εθελοντών ενοριτών, πολλών παραδοσιακών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων και την παρουσία πλήθος επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το όμορφο και επιτυχημένο πανηγύρι της ως άνω ενορίας.
 
Στο πανηγύρι παραβρέθηκαν εκτός του ιερατικώς προϊσταμένου π. Σταύρου Ψαρομμάτη, ιερείς της τρίτης Αρχιεπισκοπικής περιφερείας, η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Νοτίου Αυστραλίας κ. Zoe Bettison MP, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Stephen Marshall, ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Οικονομικών Νοτίου Αυστραλίας κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης μέλη της πολιτειακής και ομοσπονδιακής κυβερνήσεως, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα κ. Ανδρέας Γούρας, ο δήμαρχος της πόλεως του Norwood κ. Robert Bria, ο πρόεδρος της ενορίας-κοινότητος κ. Ανδρέας Κεφαλιανός και πάρα πολοί άλλοι επίσημοι.
 
O πολύχρωμος φωτισμός, o σημαιοστολισμός του περιβάλλοντος χώρου, σε συνδυασμό με τα πλατάνια, τις χουρμαδιές και άλλα ευσκιόφυλλα δένδρα, καθώς και τα παραδοσιακά μας, της Ελιάς, λεμονιάς, ροδακινιάς, συκιάς, δάφνης και τις πολύχρωμες τέντες, δημιουργούσαν ένα θαυμάσιο φαντασμαγορικό πίνακα τέχνης.
Αυτό που κυριολεκτικά εντυπωσίασε το
υς πάντες, ήταν τα ελληνικά τοπία, τα βουνά κι'οι λαγκαδιές, τα νησιά και τ'ακρογιάλια, οι Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της πατρίδος μας, που παρουσίασαν στον πελώριο κάτασπρο τοίχο της Εκκλησιάς 4 προβολείς. Η βραδυά ήταν μαγευτική.
Πλήθος κόσμου, συνέρρεε από κάθε κατεύθυνση για να απολαύσουν την οικογενειακή αποκριάτικη συνεστίαση στο πανηγύρι του Norwood.
 
Πρώτα πέρασαν μέσα στον καταστόλιστο Ιερό Ναό, άναψαν το κεράκι τους και προσευχήθηκαν για τις άγιες μέρες που έρχονται και κατόπιν πέρασαν δίπλα στο ασφαλές οικογενειακό Ελληνορθόδοξο πανηγύρι.