Monday, December 21, 2015

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Προφήτη Ηλία Norwood

Επιτυχία εσημείωσε την Κυριακή 20η Δεκεμβρίου η 32η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Κοινότητος-Ενορίας του Προφήτη Ηλία Norwood, Νοτίου Αυστραλίας.
 
Η επιτυχία της οφείλεται στο αμιγές χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προγράμματος. Τα βυζαντινά χριστουγεννιάτικα μελωδήματα της βυζαντινής χορωδίας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», τα χριστουγεννιάτικα ποιήματα και οι διάλογοι μικρών και μεγάλων παιδιών, η απόδοση των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών υπό της γυναικείας χορωδίας, προπαντός δε, η ομιλία της βραδιάς σε αμφότερες γλώσσες, αλλά και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα οποία συμμετείχαν όλοι που παρευρέθησαν, στην ελληνική και αγγλική, δημιούργησαν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
 
Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ο Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαῒδα κ. Ανδρέας-Κων/τίνος Γούρας, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης και Member for Dunstan Hon. Steven Marshal MP.
Ο εκ των ιδρυτικών μελών της Κοινότητος-Ενορίας μας και Πρόεδρος του ετησίου ελληνικού Φεστιβάλ Νόργουντ καθώς και επίτιμο μέλος της Κοινότητος-Ενορίας μας, Άρχων Έκδικος του Οικουμενικού Θρόνου, κ. Ιωάννης Κιοσόγλου μετά της συζύγου του, ο Πρόεδρος των Κωνσταντινουπολιτών Νοτίου Αυστραλίας κ. Στέφανος Νικολαῒδης, ο Αντιδήμαρχος του West Torrens κ. Γεώργιος Δημητρίου μετά της συζύγου του, Ιατροί, καθηγητές και δάσκαλοι αλλά και πλήθους κόσμου οι οποίοι με ενδιαφέρον παρηκολούθησαν το δίωρο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.
Πολλά συγχαρητήρια στον διοργανωτή της βραδιάς κ. Ανδρέα Ψαρομμάτη, για την παρουσίαση της εκδήλωσης και την λεπτομερή ερμηνεία πού έκαμε ως αναφορά την ένταση και ύφος της βυζαντινής μουσικής. Χριστουγεννιάτικα μηνύματα μετέφεραν, παράλληλα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, ο κ. Γενικός Πρόξενος, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος της Κοινότητος-Ενορίας, κ. Ανδρέας Κεφαλιανός.
 
Ο π. Σταύρος Ψαρομμάτης Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία ευχαρίστησε τους πάντες και πρόσφερε εκ μέρους της Κοινότητος-Ενορίας ένα εθιμοτυπικό δώρο. Παράλληλα έδωσε στα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου ένα γλύκισμα και τα ενθύμια με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Θεοφιλέστατος με προσευχή παράλληλα μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Στυλιανού για τις επερχόμενες γιορτές.