Tuesday, July 21, 2015

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Norwood

 Με μεγαλοπρέπεια και εμφανή την συγκίνηση, εόρτασε η Νότια Αυστραλία τον ένδοξο Προφήτη  Ηλία τον Θεσβίτη στον ομώνυμων του Ιερό Ναό στο Νόργουντ της Αδελαῒδος. 

Από βραδύς με την λαμπρή χοροστασία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου και την συμμετοχή του Ιερού κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ένιωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι αναμεσά τους την ζωντανή παρουσία του πυρφόρου Προφήτου. Η υπέροχη εκτέλεση των βυζαντινών ύμνων με τα ενθουσιώδη μηνύματα, από τούς νεαρούς ιεροψάλτες, ανέβασαν το εκκλησίασμα πνευματικά. Την επομένη, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, ιερούργησε και ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος επικαίρως και προέστει στην Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου. 

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την εόρτια τράπεζα στην αίθουσα του ενοριακού Κέντρου, και μετέφερε και πάλιν σε όλους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού. Στην τράπεζαν παρεκάθησαν μεταξύ των επισήμων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Mr Steven Marshal MP, η Hon. Jing Lee MP MIC, ο Άρχον Έκδικον του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννης Κιοσόγλου, καί λοιποί προσκεκλημένοι.